Засуджений в Іркутську директор Alliance francaise таємно повернувся до Франції

Засуджений в Іркутську директор Alliance francaise таємно повернувся до Франції

Укрінформ
До Франції таємно повернувся колишній директор громадської організації Alliance francaise в Іркутську Йоанн Барберо, якого звинуватили в педофілії та засудили заочно на 15 років колонії. 

Про це повідомляє Le Figaro.

«Він втік за три місяці до свого судового розгляду і жив у таємному місці в Росії. У середу ввечері він прилетів до Франції », - йдеться в заяві комітету підтримки Барберо, організованого у Франції.

Берберо звинуватили у виробництві та поширенні фотоматеріалів порнографічного змісту за участю його 5-річної доньки. Російське правосуддя звинувачувало його в поширенні деяких із таких фотографій на сайті молодих батьків. Зокрема, на одній із фотографій його дочка нібито була оголена.

Спочатку суд обрав стосовно француза запобіжний захід у вигляді взяття під варту. Через 2,5 місяці його перевели під домашній арешт. У вересні 2016 року районний суд Іркутська оголосив Барберо в розшук, повідомивши, що він втік з-під домашнього арешту. У грудні 2016 року Барберо був заочно засуджений на 15 років колонії і 6 років заборони на викладання.

Берберо заявив про тиск на нього з боку російського слідства і не збирається мовчати. Він пообіцяв розповісти в прямому ефірі на ТБ про своє перебування в Росії і надати докази своєї невинуватості. 

Читайте також: Через секс-скандал із фільмів уже вирізають сцени зі Спейсі

Alliance francaise - це культурно-просвітницька некомерційна громадська організація, що здійснює свою діяльність за підтримки посольства Франції. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-