Акт Магнітського: Канада запровадила санкції проти 30 росіян

Акт Магнітського: Канада запровадила санкції проти 30 росіян

Список
Укрінформ
Канада запровадила санкції проти 30 росіян, яких підозрюють у серйозних порушеннях прав людини.

Про це поінформувала міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Канада рішуче налаштована захищати права людини і боротися із корупцією по всьому світу. Нинішнє оголошення надсилає чіткий сигнал, що Канада вживатиме заходів проти осіб, які отримали вигоду від значних корупційних дій або були причетні до порушення прав людини», - сказала Фріланд.

Санкції були запроваджені у рамках нещодавно ухваленого парламентом Канади “акту Магнітського”. Під їх дію, окрім росіян, потрапили також 19 венесуельців і 3 громадян Південного Судану. «Парламент Канади нещодавно ухвалив Акт про справедливість для жертв корумпованих іноземних чиновників («акт Магнітського»), і я рада, що сьогодні ми вперше застосовуємо цей новий направлений інструмент», - зазначила міністр.

Усього Канада запровадила сьогодні санкції проти 52 осіб. Їхні кошти, розміщені у Канаді, були заморожені, а їм самим заборонено в’їзд до країни.

Читайте також: США розширили список санкцій проти міжнародних терористів

Зокрема, обмежувальні заходи набули чинності невідкладно і стосуються таких російських діячів, як: колишній заступник міністра внутрішніх справ РФ Олексій Аничин; начальник Слідчого комітету Олександр Бастрикін; заступник генерального прокурора РФ Віктор Гринь; колишній начальник Бутирського СІЗО у Москві Дмитро Комнов; федеральний суддя Олексій Криворучко, а також інші судді та ряд слідчих, причетних до справи Магнітського й Олександра Литвиненка.

Цей перелік повторює «список Магнітського», ухвалений у США, однак у дещо скороченому вигляді.

Зі списком підсанкційних росіян можна ознайомитися за цим посиланням, зі списком підсанкційних венесульців – тут, і південносуданців – тут.

Канада також запровадила санкції проти президента Венесуели Ніколаса Мадуро та членів його команди, а також міністра і двох військових командувачів Південного Судану.

Як повідомлялося, російський адвокат Сергій Магнітський загинув у Росії 16 листопада 2009 року, перебуваючи під арештом після викриття корупційних злочинів вищого керівництва держави. США ще у 2012 році запровадили санкції проти російських чиновників, яких підозрюють у порушенні прав людини. Згодом подібний закон ухвалив Європарламент, Естонія та Велика Британія. Минулого місяця подібне законодавство, яке однак, не обмежувалося Росією, а поширювалося на порушників прав людини та корупціонерів по всьому світу, набуло чинності і в Канаді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-