Адвокат пояснив, навіщо Пучдемон поїхав до Бельгії

Адвокат пояснив, навіщо Пучдемон поїхав до Бельгії

Укрінформ
Державний прокурор Іспанії звинуватив відстороненого каталонського лідера Карлеса Пучдемона у заколоті та підбурюванні до підривної діяльності.

Про це повідомляє Reuters.

"Генеральний прокурор Жозе Мануель Маза звинуватив Пучдемона та інших каталонських представників влади, які організували нелегальний референдум про незалежність від Іспанії, у заколоті, підбурюванні до підривної діяльності, шахрайстві та зловживанні коштами - йдеться у повідомленні.

Високопоставлений державний чиновник Іспанії заявив раніше, в понеділок, що Пучдемон вирушив до Бельгії разом з п'ятьма іншими членами його усуненої адміністрації.

Як повідомляється, бельгійський адвокат Поль Бекаерт заявив, що взяв Пучдемона як клієнта.

Читайте також: Бельгійські націоналісти можуть підтримати Пучдемона – ЗМІ

"Я можу підтвердити, що Карлес Пучдемон призначив мене його законним представником, оскільки він зараз знаходиться в Бельгії", - заявив Бекаерт.

Бекаерт розповів бельгійській телекомпанії VTM, що Пучдемон не втік з Каталонії, не сховався і у вівторок виступить публічно у Брюсселі.

За даними AFP, Бекаерт, який спеціалізується на питаннях надання притулку, сказав, що Пучдемон перебуває у Бельгії не для того, щоб вимагати притулку, а за тим, щоб підготувати відповідь на будь-які можливі дії Мадрида.

"Про це питання (притулку) нічого ще не було вирішено", - сказав він.

Як зазначає агентство, Бекаерт був одним із юристів Луїса Марії Сенготітабенгоа, підозрюваного члена збройної баскської сепаратистської групи ETA, екстрадиція якого з Бельгії до Іспанії була дозволена у 2010 році.

За словами Генерального прокурора Іспанії, влада Каталонії спричинила інституційну кризу, яка призвела до одностороннього проголошення незалежності.

Повідомляється, що рішення про порушення кримінальної справи стосовно зазначених осіб прийме суд.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що відсторонений урядом Іспанії лідер Каталонії Карлес Пучдемон разом з іншими усуненими членами уряду в понеділок прибув до Брюсселя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-