Бельгійські націоналісти можуть підтримати Пучдемона – ЗМІ

Бельгійські націоналісти можуть підтримати Пучдемона – ЗМІ

Укрінформ
Держсекретар з питань притулку федерального уряду Бельгії, який очолює представник правої фламандської партії, може підтримати надання колишньому лідеру Каталонії Карлесу Пучдемону та ще п’ятьом екс-каталонським міністрам політичного притулку за скороченою процедурою.

Про це стало відомо після прибуття Пучдемона напередодні до Бельгії, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Державний секретар з питань притулку федерального уряду Бельгії Тео Франкен, представник націоналістичної фламандської політичної партії N-VA, симпатизує у питанні каталонської незалежності. Це може сприяти поданню заявки на отримання притулку Пучдемону в Бельгії», - пише впливове брюссельське видання Politico.

Слід відзначити, що за бельгійським законодавством, громадяни країн ЄС можуть претендувати на отримання притулку у Бельгії за спрощеною процедурою.

Читайте також: На дострокові вибори йде партія Каталонії, що виступає за незалежність

Пучдемон та його колишні міністри проведуть у вівторок у Брюсселі прес-конференцію.

Як повідомлялося, у п'ятницю каталонський парламент проголосував за незалежність регіону, проігнорувавши рішення Конституційного суду Іспанії, який назвав референдум незаконним. Після цього верхня палата іспанського Сенату дозволила уряду Маріано Рахоя запровадити пряме правління в Каталонії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-