Каталонія після виборів має залишитися частиною Іспанії - глава МЗС

Каталонія після виборів має залишитися частиною Іспанії - глава МЗС

Укрінформ
Міністр закордонних справ Іспанії Альфонсо Дастіс заявив у понеділок, що він сподівається та вірить у те, що регіональні вибори в Каталонії приведуть до того, що територія залишилася частиною Іспанії.

Про це він сказав на брифінгу під час свого візиту в Київ, повідомляє Reuters.

"Ми сподіваємося за допомогою цих виборів відновити правове управління та верховенство права в Каталонії. Ми сподіваємось і віримо, що після цих виборів Каталонія знову стане тим же суспільством, яким була раніше: відкритим та інтегрованим", - наголосив Дастіс.

Напередодні Мадрид позбавив Каталонію автономії і взяв на себе відповідальність за її уряд.

Рішення про звільнення каталонських лідерів було опубліковане в офіційному Державному віснику Іспанії. Тепер керувати регіоном буде віце-прем'єр-міністр Іспанії Сорайя Саєнс де Сантамарія.

Читайте також: Клімкін пояснив, чому не можна проводити паралелі між Каталонією і Кримом

Раніше прем'єр Іспанії Маріано Рахой заявив, що розпускає парламент Каталонії. За його словами, 21 грудня в регіоні мають пройти позачергові вибори. Рахой також звільнив каталонського лідера Карлеса Пучдемона та його кабінет.

Як повідомлялося, у п'ятницю каталонський парламент проголосував за незалежність регіону, проігнорувавши рішення Конституційного суду Іспанії, який назвав референдум незаконним. Після цього верхня палата іспанського Сенату дозволила уряду Маріано Рахоя запровадити пряме правління в Каталонії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-