Клімкін запевняє, що Україна послідовно підтримує дії Мадрида у питанні Каталонії

Клімкін запевняє, що Україна послідовно підтримує дії Мадрида у питанні Каталонії

Укрінформ
Україна продовжує послідовно підтримувати дії уряду Іспанії, спрямовані на дотримання конституційності та відновлення правового поля через наміри Каталонії проголосити незалежність.

У цьому запевнив міністр закордонних справ Павло Клімкін під час спільної прес-конференції з міністром закордонних справ і співробітництва Іспанії Альфонсо Дастісом, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Читайте також: Пучдемон може приєднатися до виборів, якщо не буде у в'язниці - МЗС Іспанії

"Зі свого боку, ми послідовно підтримуємо дії уряду Іспанії, спрямовані на застосування Конституції Іспанії і на відновлення правового поля Іспанії", - зазначив Клімкін.

Він подякував Іспанії за підтримку незалежності України, територіальної цілісності у міжнародно визнаних кордонах і за послідовну підтримку євроінтеграційного курсу.

"Те, що він (Дастіс - ред.) приїхав саме зараз, маючи чимало справ в Іспанії, які пов'язані із ситуацією навколо Каталонії, свідчить про солідарність Іспанії з Україною", - підкреслив глава української дипломатії.

Як відомо, міністр закордонних справ і співробітництва Королівства Іспанія Альфонсо Дастіс перебуває в Україні з дводенним робочим візитом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-