Пучдемон може приєднатися до виборів, якщо не буде у в'язниці - МЗС Іспанії

Пучдемон може приєднатися до виборів, якщо не буде у в'язниці - МЗС Іспанії

Укрінформ
Міністр закордонних справ Іспанії Альфонсо Дастіс заявив, що відсторонений лідер Каталонії Карлес Пучдемон може брати участь у нових виборах, якщо він не опиниться за гратами.

Про це повідомляє BBC.

"Глава МЗС Іспанії повторив позицію уряду Мадрида, згідно з якою відсторонений каталонський лідер може брати участь у нових виборах у грудні, однак наголосив, що це можливо за умови, якщо він не опиниться у в'язниці", - йдеться у повідомленні.

Міністр також додав: "ми не забираємо автономію у Каталонії, ми просто відновлюємо її".

Тим часом міністр внутрішніх справ Іспанії Хуан Ігнасіо Зойдо написав усім поліцейським в Каталонії, просячи їх вірності, оскільки в регіоні починається "нова ера".

Він нагадав членам регіональної поліції, які зараз перебувають під безпосереднім контролем Мадрида, про їх обов'язок виконувати накази та гарантувати "права та свободи усіх".

Раніше повідомлялося, що влада Іспанії не проти участі колишнього глави уряду Каталонії Карлеса Пучдемона в регіональних виборах у регіоні.

Напередодні Мадрид позбавив Каталонію автономії і взяв на себе відповідальність за її уряд.

Рішення про звільнення каталонських лідерів було опубліковане в офіційному Державному віснику Іспанії. Тепер керувати регіоном буде віце-прем'єр-міністр Іспанії Сорайя Саєнс де Сантамарія.

Читайте також: Лідеру Каталонії можуть надати політичний притулок у Бельгії

Прем'єр Іспанії Маріано Рахой раніше заявив, що розпускає парламент Каталонії. За його словами, 21 грудня в регіоні мають пройти позачергові вибори. Рахой також звільнив каталонського лідера Карлеса Пучдемона та його кабінет.

Як повідомлялося, у п'ятницю каталонський парламент проголосував за незалежність регіону, проігнорувавши рішення Конституційного суду Іспанії, який назвав референдум незаконним. Після цього верхня палата іспанського Сенату дозволила уряду Маріано Рахоя запровадити пряме правління в Каталонії.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-