Канада визнає лише єдину Іспанію - МЗС

Канада визнає лише єдину Іспанію - МЗС

Укрінформ
Канада підтримує територіальну цілісність Іспанії й закликає поважати визначені законом процедури.

Таким чином парламентський представник міністра закордонних справ Канади Ендрю Леслі прокоментував проголошення парламентом Каталонії резолюції, яка формально декларує незалежність цього іспанського регіону, передає кореспондент Укрінформу.

«Відповідно до міжнародно-правових принципів, які визнає і Верховний суд Канади, подібні рішення повинні ухвалюватися в рамках конституційної системи. З огляду на це, Канада визнає об'єднану Іспанію», - сказав Леслі.

Читайте також: Британія та Німеччина не визнають незалежність Каталонії

Він також наголосив, що Канада дуже цінить відносини з Іспанією і не хоче втручатися у внутрішні справи суверенної держави.

«Ситуація в Каталонії залишається внутрішньою справою Іспанії, а найкращим шляхом її вирішення нині є діалог між Мадридом та Барселоною на засадах Конституції», - наголосив парламентський представник.

Читайте також: Держдеп США: Каталонія - невід'ємна частина Іспанії

Нагадаємо: каталонський парламент у п'ятницю, 27 жовтня, проголосував за резолюцію, яка формально декларує незалежність від Іспанії. Зазначається, що "за" проголосували 70 депутатів, проти виступили 10, двоє утрималися.

Голосування відбувалося таємно та без опозиційних депутатів, які залишили зал перед його початком. Після цього, Сенат Іспанії проголосував за активацію статті 155 Конституції країни, яка передбачає введення прямого управління в Каталонії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-