Держдеп США: Каталонія - невід'ємна частина Іспанії

Держдеп США: Каталонія - невід'ємна частина Іспанії

Заява
Укрінформ
Офіційний Вашингтон висловив офіційну позицію на підтримку єдності й цілісності Іспанії, підкресливши, що вважає Каталонію невід'ємною частиною цієї країни, а також позитивно оцінив зусилля офіційного Мадрида в цьому питанні.

Відповідну заяву оприлюднила в п'ятницю речниця Державного департаменту США Хезер Науерт, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Каталонія є невід'ємною частиною Іспанії, й Сполучені Штати підтримують конституційні заходи іспанського уряду, спрямовані на те, щоб зберегти Іспанію міцною та об'єднаною", - наголошується в повідомленні.

При цьому підкреслюється, що Іспанія є другом, міцним партнером та союзником США в рамках НАТО. "Наші дві країни тісно співпрацюють задля спільного гарантування безпеки та економічних пріоритетів", - зазначили в Держдепі.

Читайте також: Україна не підтримує незалежність Каталонії - Клімкін

Як повідомляв Укрінформ, каталонський парламент у п'ятницю, проголосував за резолюцію, яка формально декларує незалежність від Іспанії. Сенат країни в той же день проголосував за виконання статті 155 Конституції Іспанії, яка дозволяє центральному уряду вжити примусових заходів щодо виконання автономним регіоном своїх конституційних зобов'язань.

Україна також висловила свою офіційну позицію на підтримку територіальної цілісності Іспанії в межах міжнародно визнаних кордонів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-