Каталонії загрожує «Майдан» – німецькі ЗМІ

Каталонії загрожує «Майдан» – німецькі ЗМІ

Укрінформ
Події в Іспанії загострилися до межі, що загрожує виникненням революційних подій аж до війни.

Таку оцінку тому, що відбувається дала німецька Luebecker Nachrichten.

«В Каталонському конфлікті настав час істини: Мадрид буде діяти проти сепаратистів рішучими заходами. Однак спостерігачі б'ють тривогу: зачистка буде не дитячою грою. Можна навіть попередити про «Каталонський Майдан», - пише газета.

Читайте також: Прем'єр-міністр Іспанії розпустив уряд і парламент Каталонії

Автор нагадує, що виступ прем'єра Марионо Рахоя в Мадриді в регіональному парламенті в Барселоні зустріли заявами: "Це оголошення війни! Ми йдемо на війну!".

Каральні заходи іспанської держави проти сепаратистів можуть початися, можливо, вже цими вихідними. Рішення про розпуск парламенту і призначення нових виборів, втім, може вдарити бумерангом, вважає автор статті, адже протистояти Рахою будуть близько 110 тисяч чиновників регіональної влади. Мова йде про громадянську непокору.

Читайте також: Рахой хоче новими виборами повернути ситуацію в Каталонії у «нормальне русло»

Спікер партії каталонського президента Пучдемона вже заявив: «На жаль, будуть заворушення», а незалежний іспанський мозковий центр Real Instituto Elcano і зовсім попереджає про ймовірність «каталонського Майдану».

Нагадаємо: сенат в Мадриді в п'ятницю проголосував більшістю голосів за введення примусового управління регіоном та інші заходи. Мова, зокрема, йде про відсторонення шефа каталонської поліції та закриття всіх зарубіжних представництв Каталонії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-