Україна виступила в ООН за посилення ролі жінок у врегулюванні конфліктів

Україна виступила в ООН за посилення ролі жінок у врегулюванні конфліктів

Укрінформ
Більше залучення жінок до процесу врегулювання конфліктів та встановлення миру сприятиме досягненню ефективних мирних угод та враховуватиме потреби переважної частини населення в конфліктних регіонах.

Про це заявила в п'ятницю на засіданні РБ ООН "Жінки та безпека у світі" віце-прем'єр-міністр України Іванна Климпуш-Цинцадзе, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Участь жінок за переговорним столом поліпшує процес проведення переговорів, сприяє комплексним мирним угодам, зміцнює перспективу стійкого миру. Це також забезпечує важливі перспективні можливості для того, щоб визначити порядок денний стійкого миру", - наголосила представник України.

Віце-прем'єр-міністр зауважила, що, за результатами досліджень, роль жінок досі неповною мірою враховується в процесах глобального встановлення миру. Крім того, Климпуш-Цинцадзе нагадала, що резолюції РБ ООН підтверджують, що конфлікти впливають на жінок і чоловіків по-різному.

Читайте також: Гендерні утиски: Мін'юст гарантує жінкам безоплатну допомогу

"Міжнародне співтовариство повинно приділяти належну увагу забезпеченню необхідної захищеності жінкам у конфліктних районах й паралельно забезпечити предметну участь жінок, що відповідно приведе до взаємного доповнення серед цих двох основних напрямів роботи", - зазначила представник України.

Вона підкреслила важливість врахування цього аспекту в міжнародних миротворчих місіях. "Введення посад високопоставлених радників з гендерних питань та високопоставлених радників з питань захисту жінок особливо важливе в місіях для того, щоб забезпечити і повноваження, і знання для вирішення цих задач", - наголосила Климпуш-Цинцадзе.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-