Гендерні утиски: Мін'юст гарантує жінкам безоплатну допомогу

Гендерні утиски: Мін'юст гарантує жінкам безоплатну допомогу

Укрінформ
Жінки можуть реалізовувати право на доступ до правосуддя через систему надання безоплатної правової допомоги. 

Про це сказав заступник міністра юстиції Денис Чернишов, виступаючи на «круглому столі» на тему виконання Конвенції про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Відповідно до статті 8 закону «Про право на безоплатну первинну правову допомогу» (право на БПД - ред.) мають усі особи, які перебувають під юрисдикцією України, в тому числі і жертви торгівлі людьми, постраждалі від конфліктів, гендерно зумовленого насильства, зокрема сексуального, внутрішньо переміщенні особи, особи будь-якої статі та національності», - зазначив Чернишов.

Доповідаючи про участь Мін'юсту в реалізації положень конвенції, він зазначив, що міністерство уповноважене на виконання положень конвенції в частині розділу «Доступ до правосуддя». 

За його словами, в Україні розгорнута широка мережа центрів БПД. «Нині в Україні діє понад 500 точок доступу до БПД. Ми розгорнулися по всіх регіонах», - сказав Чернишов. Заступник міністра відзначив позитивну статистику надання допомоги всім, хто звернувся до таких центрів. 

«У період з 1 липня 2015 року по 13 вересня цього року до місцевих центрів з надання безоплатної правової допомоги звернулися 660 тисяч осіб, 579 тисяч особам було надано БПД. Це дуже гарна статистика і вона вражає», - підкреслив він. Також станом на липень 2017 року по всій території  України функціонують 2188 дистанційних пунктів доступу до БПД. 

Читайте також: Петренко вірить, що новий Верховний суд запрацює вже цьогоріч

Окрім того, він зазначив, що Мін'юст приділяє велику увагу питанню підготовки юристів для захисту прав потерпілих від сексуального насильства. «Ми приділяємо цьому дуже велику увагу. Так, з 2014 року забезпечено підвищення кваліфікації 1325 адвокатів, залучених до надання безоплатної вторинної допомоги на постійній основі. У 2015 - 2242 особи і в 2016 - 263 адвокатів було підвищено кваліфікацію. Також 459 взяли участь у спеціалізованих тематичних семінарах та навчальних заходах», - зазначив він, додавши, що статистика за поточний рік опрацьовується.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-