ООН відклала дебати про російські війська у Придністров'ї

ООН відклала дебати про російські війська у Придністров'ї

Укрінформ
Генеральна Асамблея ООН відклала на невизначений час дебати з питання про повне виведення російських військ і озброєння з території Придністровського регіону Молдови.  

Про це поінформували в МЗС Молдови з посиланням на представника ООН у зв'язках із ЗМІ Брендена Варма, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«На підставі заяви, що надійшла від делегатів, Генасамблея відклала ухвалення рішення про включення до порядку денного питання про повне виведення російських військ з території Республіки Молдова. Це питання буде розглянуто на одному з наступних засідань Комітету», - заявив Варма.

Як повідомлялося, раніше планувалося, що питання про виведення російських військ з території невизнаної республіки Придністров'я буде розглянуто 23 жовтня.

Про необхідність включення цього питання до порядку денного Генасамблеї спочатку заявив представник Молдови в ООН Віктор Морару, потім прем'єр-міністр країни Павло Філіп під час свого виступу на пленарному засіданні Генеральної асамблеї. Філіп заявив, що незаконне перебування російських військ не тільки загрожує національній та регіональній безпеці, а й суперечить конституційному нейтралітету Молдови.

Читайте також: Молдавський прем'єр нагадав Росії про її зобов'язання щодо Придністров'я

На території невизнаного Придністров'я розквартирована Обмежена група російських військ (близько 1400 військовослужбовців), а на військових складах села Колбасна Рибницького району зберігається понад 20 тисяч тонн боєприпасів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-