The Washington Post закликає до наступного кроку США у військовій підтримці України

The Washington Post закликає до наступного кроку США у військовій підтримці України

Укрінформ
Центральне американське видання The Washington Post за ініціативи Посольства України в США розмістила на своїх шпальтах великий постер із закликом зробити "наступний крок" у процесі військової підтримки України, яка зберігає безпеку цілої Європи.

Публікація вийшла в друкованій версії понад півмільйонним накладом, а також у вигляді електронної розсилки 775 тис. адресатам, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Україні вдається утримати оборону проти російської агресії у східному регіоні Донбасу, але ціна за це є високою: понад 10 тис. українських воїнів були вбиті та поранені. Насильство продовжується. Ця загроза українському народу та безпеці Європи має бути зупинена", - наголошується в ілюстрованому тексті.

При цьому зазначається, що зараз Україна витрачає 5,6% ВВП на безпеку та оборону. Вісім українських батальйонів досягли сумісних із НАТО стандартів; Сполучені Штати поставили контрбатарейні радари; американські інструктори провели тренінги для понад 4 тис. українських військовослужбовців – і це дозволило зберегти багато життів в Україні.

"Військова підтримка США до цього часу мала життєво важливе значення для оборони України, і Україна готова до наступного кроку", - наголошується в публікації.

Читайте також: Муженко про летальну зброю: Чекаємо рішення Трампа

Посол України в США Валерій Чалий у коментарі Укрінформу з цього приводу зазначив, що оприлюднений меседж є "абсолютно прозорим". Він інформує про досягнення української армії, реальну користь від допомоги США та рівень двосторонньої взаємодії між Америкою і Україною у військово-технічній сфері.

"Ми чекаємо наступного кроку, і дуже сподіваюсь, що такий крок буде зроблений", - підкреслив Чалий.

Він також зауважив, що такого роду публікації, безумовно, мають свій вплив.

"Я бачив газету, відкриту саме на цій сторінці у деяких дуже важливих кабінетах у Сполучених Штатах. Це означає, що на неї точно звернули увагу", - підкреслив посол України в США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-