Муженко про летальну зброю: Чекаємо рішення Трампа

Муженко про летальну зброю: Чекаємо рішення Трампа

Укрінформ
Підготовка процедурних питань щодо поставок в Україну летальної зброї зі Сполучених Штатів здійснена, справа залишається тільки за політичним рішенням американського президента.

Про це розповів в інтерв'ю Укрінформу начальник Генштабу - головнокомандувач ЗСУ генерал армії Віктор Муженко.

"Така перспектива (щодо надання Україні летальної зброї – ред.) є, всі переліки погоджені, обговорені всі процедурні питання, очікуємо тільки політичного рішення (в Білому домі – ред.)", - зауважив український головнокомандувач.

Водночас, він зазначив, що американське військове керівництво позитивно оцінює нинішній стан Збройних сил України. "Американська сторона також висловлює позитивну оцінку процесам, що відбулися у нас в період з 2014 по 2017 роки, зокрема, щодо посилення оперативних можливостей ЗСУ", - зазначив Муженко.

Читайте також: Муженко перебуває з робочим візитом у США

Крім того, за його словами, зараз стоїть питання щодо можливого розширення двосторонньої співпраці зі США в питаннях стратегічного реформування.

"Йдеться про запровадження змін у таких структурах, як Генеральний штаб, видах Збройних Сил, а також у самому Міністерстві оборони України – з метою покращення комунікацій та набуття відповідних можливостей не тільки на оперативному, але вже й на стратегічному рівні", - зауважив головнокомандувач Збройних сил України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-