Переможець виборів в Чехії розповів про плани формування уряду

Переможець виборів в Чехії розповів про плани формування уряду

Укрінформ
Переможець парламентських виборів у Чехії, лідер руху ANO (Акція незадоволених громадян) Андрій Бабиш запросив всі  партії, що пройшли в парламент, на переговори щодо створення майбутнього уряду.

За подіями стежить кореспондент Укрінформу.

«Ми сподіваємося, що з нами будуть хотіти взаємодіяти. Ми зробимо все можливе, щоб створити уряд, який буде однією командою», - заявив Бабиш на прес-конференції увечері в суботу.

На формування уряду у ANO, що отримала 29,64% голосів, є місяць. Цілком ймовірно повторення попередньої коаліції – Чеської соціал-демократичної партії, ANO і Християнсько-демократичного союзу, з тією різницею, що перші дві поміняються місцями. Партія Піратів, яка стала третьою в парламенті силою з 10,79% вже заявила, що не буде створювати коаліцію з ANO, а йде в опозицію. Високопоставлені члени ANO, у свою чергу, раніше заявляли про малу ймовірність створення коаліції з комуністами і партією «Свобода і пряма демократія», яка одним з головних пунктів своєї програми ставить за проведення референдуму щодо виходу країни з ЄС.

Читайте також: Вибори в Чехії: партія влади програла з розгромним результатом

Мільярд Бабиш на прес-конференції запевнив, що курс його партії є проєвропейським, що вона бачить республіку в ЄС, але в той же час не згодна з деякими моментами в політиці Євросоюзу, а тому буде відстоювати інтереси Чехії в Брюсселі. Він також спростував припущення про те, що його партія являє собою загрозу демократії. «Ми - демократичний рух... Не знаю, чому хтось каже, що ми хочемо змінити конституцію», - сказав 63-річний Бабиш.

Політсила мільярдера Бабиша отримала більшість у всіх без винятку краях республіки та виборчих дільницях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-