Ягланд їде до Москви говорити про участь Росії у ПАРЄ – джерело

Ягланд їде до Москви говорити про участь Росії у ПАРЄ – джерело

Укрінформ
В ході візиту Генерального секретаря Ради Європи Турбйорна Ягланда до Росії буде розглянуте питання подальшого співробітництва Росії з організацією, а також виплата Росією частки до бюджету організації, що наразі використовується Кремлем як елемент шантажу.

Про це Укрінформу повідомило джерело в Раді Європи.

«Генсек Ради Європи летить вести переговори з Росією, в тому числі щодо того, яким чином відбуватиметься подальше співробітництво Ради Європи з Москвою в двох вимірах. Перший – відновлення участі Росії в ПАРЄ, другий – виплата Росією боргу перед бюджетом організації», - повідомило джерело.

Як вказує джерело, принципово важливим є те, щоб домовленості, які можуть бути досягнуті на переговорах у Москві, не належали до таємної дипломатії.

«Будь-які домовленості, ухвалені поза спиною держав-членів Ради Європи в непрозорий спосіб, будуть категорично неприйнятними», - наголосило джерело агентства, уточнивши, що існують питання, які не можуть ставати предметом домовленостей.

Читайте також: Генсек Ради Європи лобіює повернення Росії до ПАРЄ - Ар’єв

«Серед таких принципових питань - належність Криму Україні і зменшення тиску на Росію з метою припинення репресій у Криму», - додало джерело.

Як відомо, генсек РЄ сьогодні ввечері зустрінеться з Уповноваженим з прав людини в РФ Тетяною Москальковою, на 20 жовтня запланована зустріч Ягланда з головою Ради Федерації РФ Валентиною Матвієнко і головою Державної Думи РФ В'ячеславом Володіним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-