Генсек Ради Європи лобіює повернення Росії до ПАРЄ -  Ар’єв

Генсек Ради Європи лобіює повернення Росії до ПАРЄ - Ар’єв

Укрінформ
Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд лобіює повернення делегації РФ до сесійної зали Парламентської асамблеї РЄ.

Про це у Фейсбуці повідомив нардеп Володимир Ар’єв.

Депутат посилається на розмову в групі ЄНП (Європарламент), яка сталася за ініціативи Ягланда: «генсек РЄ із відкритим забралом заявив що після відмови Росії робити членські внески, перед організацією два виходи - зберегти цінності або зберегти саму Раду Європи».

«Отже маємо спробу вищого керівника РЄ переконати піддатися на прямий шантаж. Оскільки без цінностей захисту демократії і прав людини РЄ перетвориться на блабла-клуб по інтересам, я та інші члени української делегації разом з грузинами і литовцями дали жорстку відповідь Ягланду. Ми навіть попередили що в цьому клубі тоді буде нема чого робити», - так Ар’єв прокоментував пропозицію Ягланда.

На думку українського депутата, саме намаганнями лобістів "продати індульгенцію за відновлення фінансування» пояснюється «спроба наїзду на Україну через закон про освіту, як на головного смутьяна і борця проти російського корупційного впливу».

Водночас Ар’єв  зауважив, що «всі старожили Ради Європи чітко відзначили особливе політичне підгрунтя цього питання».

Читайте також: Мовну статтю закону "Про освіту" обговорять із польською меншиною

Як повідомлялося , РФ відмовилася сплачувати членські внески в Раді Європи, поки не будуть відновлені повноваженння її делегації в ПАРЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-