Польщі не сподобався український пам'ятник: Дещицю викликали до МЗС

Польщі не сподобався український пам'ятник: Дещицю викликали до МЗС

Укрінформ
Посол України у Польщі Андрій Дещиця у вівторок був викликаний до МЗС Польщі у зв'язку з участю віце-прем'єр-міністра України Іванни Климпуш-Цинцадзе та інших чиновників у відкритті пам'ятника на честь стрільців Карпатської Січі із написом про “польських та угорських окупантів”.

Про це йдеться у повідомленні МЗС Польщі. 

“Заступник глави МЗС висловив здивування участю віце-прем'єр-міністра України з питань європейської інтеграції Іванни Климпуш-Цинцадзе, а також інших високих державних чиновників і почесної варти Збройних сил України в урочистому відкритті меморіального комплексу на честь загиблих стрільців Карпатської Січі у населеному пункті Климець на Верецькому перевалі 15 жовтня”, - зазначається у повідомленні. 

У ньому підкреслюється, що на пам'ятнику, збудованому за державні кошти, є таблиця з написом: “Героям Карпатської України, розстріляним польськими й угорськими окупантами в березні 1939 року” й інформація про “нібито розстріл 600 стрільців Карпатської Січі відділами Корпусу захисту кордону”.

Читайте також: Вандалізм у Польщі: Київ просить у Варшави "належної охорони" для консульств

“Польща ніколи не окуповувала Україну. Деякі території нинішньої Української держави входили до складу Речі Посполитої у відповідності до міжнародного права”, - підкреслює МЗС Польщі.

Зовнішньополітичне відомство РП зауважує, що “до цього часу не представлено жодного доказу на підтримку тези про масову страту членів Карпатської Січі у березні 1939 року, не згадуючи вже про польську відповідальність за цей злочин”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-