Лідер Каталонії не дав чіткої відповіді Мадриду щодо незалежності

Лідер Каталонії не дав чіткої відповіді Мадриду щодо незалежності

Укрінформ
Лідер Каталонії Карлес Пучдемон уник чіткої відповіді щодо ситуації з проголошенням незалежності регіону і знову попросив центральний уряд у Мадриді про переговори.

Про це повідомляє Reuters.

"Каталонський лідер Карлес Пучдемон не роз'яснив у понеділок, чи оголосив він у Каталонії незалежність від Іспанії минулого тижня", - йдеться у повідомленні.

У листі прем'єр-міністру країни Пучдемон уник чітких відповідей щодо правового статусу Каталонії і попросив про двомісячні переговори.

Офіс прем'єр-міністра Іспанії поки що не прокоментував свою відповідь на листа каталонського лідера.

Читайте також: Уряд Іспанії пригрозив узяти під контроль Каталонію

Як повідомлялося, 10 жовтня в парламенті Каталонії була підписана декларація про незалежність регіону від Іспанії, однак набрання чинності цим документом було перенесене.

Після цього прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой дав каталонському лідеру час до понеділка, 16 жовтня, щоб уточнити його позицію з приводу незалежності регіону.

Рахой сказав, що Пучдемон має відповісти на офіційну вимогу простим "так" або "ні", і що будь-яка двозначна відповідь вважатиметься підтвердженням того, що було зроблено заяву про незалежність. У такому разі іспанський уряд пригрозив узяти під контроль управління Каталонією. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-