Уряд Іспанії пригрозив узяти під контроль Каталонію

Уряд Іспанії пригрозив узяти під контроль Каталонію

Укрінформ
Іспанський уряд візьме під контроль Каталонію, якщо регіональний лідер Карлес Пучдемон двозначно відповість на запитання Мадрида про те, оголосив він про незалежність від Іспанії чи ні.

Таку заяву в очікуванні відповіді Барселони зробив міністр внутрішніх справ Іспанії Хуан Ігнасіо Зойдо, пише Reuters.

"Якщо він (Карлос Пучдемон, лідер Каталонії - ред.) відповість неоднозначно, це означає, що він не хоче діалогу, і тому іспанський уряд повинен буде вжити заходів", - сказав глава іспанського МВС.

Пучдемон продовжує переговори з місцевими сторонами для підготовки своєї відповіді про те, чи була 10 жовтня проголошена незалежність регіону.

Читайте також: “Друзі” підштовхують Пучдемона до оголошення незалежності Каталонії

Раніше прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой дав лідеру Каталонії Карлесу Пучдемону п'ять днів - до 16 жовтня, щоб уточнити його позицію щодо незалежності автономії.

Як повідомлялося, напередодні у парламенті Каталонії була підписана декларація про незалежність регіону від Іспанії, проте набуття чинності цим документом було відкладено.

Прем’єр-міністр Іспанії Маріано Рахой зажадав від уряду Каталонії пояснень, чи була проголошена незалежність регіону. Пучдемон у свою чергу наполягає на тому, що уряд у Мадриді не має причин застосовувати щодо Каталонії статтю 155 Конституції, яка дозволяє позбавити регіон автономії.

Він також заявив, що Каталонія готова вступити у діалог про незалежність з центральною владою Іспанії "без попередніх умов".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-