“Друзі” підштовхують Пучдемона до оголошення незалежності Каталонії

“Друзі” підштовхують Пучдемона до оголошення незалежності Каталонії

Укрінформ
Ключові союзники лідера Каталонії Карлеса Пучдемона закликали його проігнорувати вимоги уряду Іспанії та проголосити повну незалежність регіону.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на лист лівої партії "Кандидати за народну єдність" (CUP).

"Якщо (центральний уряд у Мадриді) хоче продовжувати погрожувати нам і закрити нам рота, вони повинні робити це стосовно республіки, яка вже буде проголошеною", - пише партія у листі.

Зазначається, що CUP закликала проголосити декларацію про незалежність.

Партія має лише 10 місць у 135-місному каталонському парламенті, однак уряд Пучдемона у голосуваннях покладається саме на "Кандидатів за народну єдність", без яких у нього немає необхідної більшості голосів.

Читайте також: Мадрид дав Каталонії 5 днів на "визначення із незалежністю" – AFP

Заява CUP перегукується із позицією громадської організації "Каталонська національна асамблея", яка наголошує, що сенсу відкладати декларацію про незалежність з огляду на негативну позицію Мадрида щодо діалогу немає.

Раніще Прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой дав лідеру Каталонії Карлесу Пучдемону п'ять днів - до 16 жовтня, щоб уточнити його позицію щодо незалежності автономії.

Як повідомлялося, напередодні у парламенті Каталонії була підписана декларація про незалежність регіону від Іспанії, проте набуття чинності цим документом було відкладено.

Прем’єр-міністр Іспанії Маріано Рахой зажадав від уряду Каталонії пояснень, чи була проголошена незалежність регіону. Пучдемон у свою чергу наполягає на тому, що уряд у Мадриді не має причин застосовувати щодо Каталонії статтю 155 Конституції, яка дозволяє позбавити регіон автономії.

Він також заявив, що Каталонія готова вступити у діалог про незалежність з центральною владою Іспанії "без попередніх умов".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-