У Туреччині судять за тероризм німецьку журналістку

У Туреччині судять за тероризм німецьку журналістку

Укрінформ
Німецькій журналістці й перекладачці Месале Толу доведеться провести ще якийсь час у камері попереднього ув'язнення, куди її повернули з зали суду, який не прийняв рішення у її справі.

Про це повідомляє Frankfurter Allgemeine Zeitung.

«Підсудна німецька журналістка і перекладачка Месале Толу залишається в Туреччині під вартою. Суд не взяв до уваги вимогу адвокатів у перший день процесу», - йдеться у повідомленні.

Наступне засідання відбудеться 18 грудня. З 18 осіб, що постали перед судом за однією справою, до СІЗО були повернуті шестеро.

Читайте також: США все ще очікують пояснень від Туреччини з приводу затримання дипломата

Толу і її адвокати наполягали на тому, щоб до закінчення суду вона могла бути випущена. У жінки маленька дитина. Їй загрожує від 15 до 20 років в'язниці за звинуваченням у членстві в терористичній організації. Німецька сторона наполягає на тому, що це - політичний процес.

Месале Толу, яка народилася в 1984 році в Ульмі, ФРН, утримується турецькою владою в Стамбулі в ув'язненні з кінця квітня.

Крім Толу, в ув'язненні в Туреччині перебувають ще 10 німецьких громадян, справи яких у Берліні розглядають як суто політичні. Серед них і кореспондент німецького видання Die Welt Деніз Юджел, і правозахисник Пітер Штойдтнер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-