США все ще очікують пояснень від Туреччини з приводу затримання дипломата

США все ще очікують пояснень від Туреччини з приводу затримання дипломата

Укрінформ
Сполучені Штати поки не отримали офіційного повідомлення від Анкари про причини арешту співробітника американської місії в Туреччині.

Про це заявив посол США у Туреччині Джон Басс, повідомляє Reuters

“Басс, якого президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган звинуватив у кризі, заявив журналістам, що Сполучені Штати не мають наміру розривати тривалі відносини з Туреччиною, і що дві країни продовжують займатися цим питанням”, - йдеться у повідомленні.

У свою чергу у Туреччині висловили сподівання, що США скоро скасують своє рішення про тимчасове призупинення надання візових послуг.

Читайте також: Ердоган звинувачує посла США в Туреччині у призупиненні видачі віз

Речник правлячої Партії справедливості та розвитку Махир Унал заявив, що Анкара також сподівається, що ескалація суперечки між союзниками по НАТО не вплине на військові операції. 

Він зазначив, що Туреччина підтримує переговори на рівні міністерства закордонних справ для врегулювання візової кризи із США.

Нагадаємо, напередодні президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган обвинуватив посла США в Туреччині Джона Басса в дипломатичній кризі між країнами і повідомив, що Анкара більше не вважає його послом Вашингтона.

Як відомо, представництва США в Туреччині тимчасово призупинили опрацювання запитів на отримання віз після затримання турецького службовця в консульстві США у Стамбулі.

Чоловік, який, за даними турецьких офіційних органів, був пов'язаний з рухом гюленістів, був затриманий 4 жовтня у зв'язку з підозрою в "шпигунстві" та підготовці держперевороту. Американська сторона називала обвинувачення безпідставними.

У відповідь посольство Туреччини в США призупинило видачу неімміграційних віз громадянам Америки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-