Незалежність Каталонії була б безвідповідальністю - МЗС ФРН

Незалежність Каталонії була б безвідповідальністю - МЗС ФРН

Укрінформ
У Берліні продовжують підтримувати єдність і неподільність Іспанії і закликають сторони до розсудливості.

Так на події у Барселоні відреагував МЗС ФРН, передає кореспондент Укрінформу.

«Одностороннє проголошення каталонської незалежності було б безвідповідальним», - йдеться в заяві керівника відомства Зігмара Габріеля.

За його словами, загальний європейський досвід показує: сила Європи - в її єдності та мирі, який принесло єднання Європи.  

Читайте також: Глава МЗС Іспанії назвав заяву Пучдемона про незалежність Каталонії "трюком"

Акції протесту останніх днів показали, що у тому числі і населення Каталонії виявилося розділеним з питання незалежності. Габріель підкреслює, що вирішення проблеми може бути досягнуто тільки шляхом переговорів на основі верховенства права і у рамках іспанської Конституції. Зрештою буде тільки одно рішення - те, яке підтримає більшість іспанців і каталонців, йдеться в заяві. 

Напередодні канцлер Німеччини Ангела Меркель закликала сторони іспанського конфлікту до розсудливості. «Необхідно уникати будь-якої ескалації», - сказала вона німецьким ЗМІ, висловивши надію, що діалог може початися, а рішення можуть бути знайдені, рішення, які відповідають положенням іспанської Конституції. 

Нагадаємо, лідер Каталонії Карлес Пучдемон виступив напередодні в регіональному парламенті у Барселоні і закликав центральну владу до діалогу. Не оголосивши про незалежність Каталонії, він разом з іншими керівниками в той же час підписали документ про незалежність Каталонії від Іспанії. Коли той може бути введено в дію - не відомо, багато що залежить від дій Мадрида, а також міжнародного співтовариства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-