Макрон вважає, що з майбутнім ЄС слід визначитись до 2019 року

Макрон вважає, що з майбутнім ЄС слід визначитись до 2019 року

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що лідери Європейського союзу мають один рік, щоб викласти своє бачення майбутнього блоку напередодні виборів до Європарламенту в 2019 році.

Про це повідомляє Politico.

"Я думаю, нам потрібно почати дискусію, у нас є рік, щоб прояснити і скласти загальну дорожню карту", - сказав Макрон під час виступу в університеті Гете у Франкфурті.

За його словами, він хоче частіше відвідувати Німеччину, щоб почати європейську дискусію. Крім цього, він запросив канцлера Ангелу Меркель відвідати Францію, "а також інших бажаючих лідерів".

Виступаючи перед відкриттям Франкфуртського книжкового ярмарку у вівторок увечері, Макрон закликав до амбітних європейських реформ.

Читайте також: Експерти ФРН хвалять політичний месидж Макрона і критикують економічний

"Якщо ми готові до спільної політики в області безпеки, цифрової інфраструктури, енергетики, міграції, боротьби з тероризмом, то хто може пояснити мені, чому ми не можемо мати загальний бюджет єврозони?" - сказав лідер Франції.

Раніше повідомлялося, що канцлер ФРН Ангела Меркель і Президент Франції Еммануель Макрон разом відкрили ввечері 10 жовтня Франкфуртський книжковий ярмарок, країною-гостем якого є цього року Франція, темою - франкофонна література і культура.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-