Британія може бути незалежною торговою країною і без угоди з Брюсселем - Мей

Британія може бути незалежною торговою країною і без угоди з Брюсселем - Мей

Укрінформ
Велика Британія може функціонувати як незалежна торгова держава після Brexit, навіть якщо не буде досягнуто торговельної угоди з Брюсселем.

Про це заявила прем'єр-міністр Британії Тереза Мей, виступаючи в Палаті громад британського парламенту, повідомляє BBC

Мей відзначила "реальний і відчутний прогрес" у переговорах щодо Brexit. Однак вона наголосила, що країна повинна бути готова до "будь-якого сценарію" розвитку подій.

Прем'єр повторила свій заклик про "нове, глибоке та особливе партнерство між суверенною Великою Британією і сильним та успішним Європейським Союзом".

Читайте також: П’ятий раунд переговорів щодо Brexit - прогнози невтішні

"Досягнення цього партнерства потребує лідерства і гнучкості не тільки від нас, але і від наших друзів, 27 країн ЄС", - наголосила вона.

У своїй заяві Мей відхилила існуючі моделі економічного співробітництва, такі як членство в Європейській економічній зоні та "канадську модель", закликавши замість цього до "креативного" рішення, яке було б "унікальним" для Великої Британії.

Раніше повідомлялося, що переговірник по Brexit в Євросоюзі Мішель Барньє та його британський колега Девід Девіс розпочинають п'ятий раунд дискусій про вихід Британії з ЄС (Brexit) - останній перед самітом європейських лідерів, які зберуться 19 жовтня, щоб вирішити, чи переходити до торгової частини переговорів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-