У Європарламенті вимагають покарати 130 компаній з ЄС, що торгують з Кримом

У Європарламенті вимагають покарати 130 компаній з ЄС, що торгують з Кримом

Укрінформ
У Європарламенті заявляють про масові порушення режиму санкції відносно економіки окупованого Криму компаніями з Євросоюзу, вимагають розслідувати ці факти та притягнути порушників до відповідальності.

Про це заявив депутат Європарламенту від Литви Петрас Ауштревічус під час дебатів у Страсбурзі щодо ситуації із порушенням прав людини російським окупаційним режимом у Криму.

«Я отримав інформацію від незалежного російського аналітика про те, що близько 130 компаній з Євросоюзу все ще продовжують торгівлю з Кримом. Абсолютна більшість з них юридично зареєстровані на Кіпрі. Це скандальне і шокуюче політико-бізнесове угруповання має бути негайно зупинене, і належне розслідування має бути проведене негайно», - заявив литовський парламентарій.

Він наголосив, що Єврокомісія повинна вжити негайних заходів щодо цієї ситуації та застосувати усі правові засоби і запровадити санкції проти порушників режиму обмежувальних заходів відносно економіки Криму.

У свою чергу, депутат від Німеччини Ребека Хармс наголосила на необхідності посилення тиску на Росію, яка масово порушує права людини у Криму.

Читайте також: Турбіни Siemens в Криму: московський суд призначив дату розгляду справи

Вона порівняла тюремний режим Путіна із часами Сталіна, коли люди безслідно зникали у в’язницях.

«Ми повинні забезпечити, щоб санкції продовжувалися, доки триває окупація Криму. Натомість, режим санкцій порушується. Наприклад, це стосується сектору енергетики», - зауважила Р.Хармс.

Польський парламентарій Анна Фотига наголосила на необхідності розширення персональних санкцій проти осіб, які причетні до порушення прав людини у Криму. Як вона відзначила, імена усіх цих людей, а це переважно судді нелегальних російській судів на території Криму, відомі в ЄС.

У свою чергу, голова Делегації ЄП до комітету парламентської асоціації ЄС-Україна польський депутат Даріуш Розаті заявив, що Росія продовжує порушувати міжнародне право, що несе загрозу для усієї європейської безпеки.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер Європарламент проголосує резолюцію, у якій вимагає від російського режиму припинення репресій проти представників кримськотатарського народу та українців у Криму і закликає до негайного звільнення усіх протиправно ув’язнених Кремлем українських політичних заручників, включаючи журналіста Романа Сущенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-