Росія погрожує Канаді санкціями

Росія погрожує Канаді санкціями

Укрінформ
Якщо Канада ухвалить "акт Магнітського", який пропагує дотримання прав людини у світі, дозволяючи накладати санкції на їх порушників, Росія запровадить проти Оттави обмежувальні заходи.

Таким чином у посольстві РФ у Канаді прокоментували успішне голосування за «акт Магнітського» нижньою палатою федерального парламенту Канади, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Цей ворожий крок, як і будь-які інші антиросійські санкції, викличе рішучість та взаємні контрдії», - йдеться у заяві посольства. На переконання російських дипломатів, тверда позиція Канади по відстоюванню прав людини у світі є втручанням у внутрішні справи Росії. «На жаль, ми є свідками продовження провальної політики, яку лобіюють русофобські елементи», - наголосили у дипустанові.

Прикметно, що законопроект, якому залишається подолати лише одне голосування для набуття чинності, не передбачає жодних автоматичних санкцій проти Росії, натомість дає право уряду Канади заморожувати активи та накладати візові обмеження на усіх іноземців, проти яких є обґрунтовані докази участі у порушенні прав людини.

Читайте також: У парламенті Канади закликають розширити антиросійські санкції

Як відомо, російський адвокат Сергій Магнітський загинув у Росії 16 листопада 2009 року, перебуваючи під арештом, після викриття корупційних злодіянь вищого керівництва держави. США ще у 2012 році запровадили санкції проти російських чиновників, яких підозрюють у порушенні прав людини. Пізніше подібний закон ухвалив Європарламент, Естонія та Великобританія. Однак, колишній міністр закордонних справ Канади Стефан Діон неодноразово заявляв, що чинного законодавства Канади достатньо для накладення заборони на в’їзд до країни небажаним особам, тож потреби у нових законах немає. Все ж верхня палата парламенту Канади ухвалила відповідний законопроект і нині він проходить остаточне затвердження у нижній. Результативне голосування за нього очікується вже найближчим часом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-