У парламенті Канади закликають розширити антиросійські санкції

У парламенті Канади закликають розширити антиросійські санкції

Укрінформ
Канаді слід ухвалити "акт Магнітського", який дозволить накладати санкції на порушників прав людини та корупціонерів по всьому світу, у тому числі – в Росії.

Про це під час представлення законопроекту у федеральному парламенті Канади заявив його автор, депутат від опозиційної Консервативної партії Джеймс Безан, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За його словами, Канада постійно виступає проти порушень прав людини по всьому світу, але не завжди робить конкретні кроки для покарання винних. "Канада завжди багато говорить, але не завжди втілює свої слова у реальність. Цей закон дасть змогу змінити це", - сказав Безан.

Він розкритикував політику примирення агресора, яку Канада певний час застосовувала щодо президента РФ Володимира Путіна. "Канаду завжди розглядали як країну, що виступає за права людини та намагається завадити іноземним корупціонерам, однак дуже часто ми займалися замиренням. Це відбувалося за часів попереднього глави МЗС Стефана Діона, який намагався замирити Володимира Путіна. Цього робити не можна", - зазначив депутат.

Безан наголосив, що "акт Магнітського" дасть Канаді змогу притягати до відповідальності іноземців-корупціонерів. "Усім членам парламенту варто підтримати цей законопроект, аби упевнитися, що Канада має засоби для односторонніх дій проти корумпованих чиновників-іноземців, які порушують права людини", - підсумував він.

Читайте також: Європарламент хоче персональних санкцій проти фігурантів "списку Магнітського"

Як відомо, російський адвокат Сергій Магнітський загинув у Росії 16 листопада 2009 року, перебуваючи під арештом, після викриття корупційних злодіянь вищого керівництва держави. США ще у 2012 році запровадили санкції проти російських чиновників, яких підозрюють у порушенні прав людини. Пізніше подібний закон ухвалив Європарламент, Естонія та Великобританія. Однак колишній міністр закордонних справ Канади Стефан Діон неодноразово заявляв, що чинного законодавства Канади достатньо для накладення заборони на в’їзд до країни небажаним особам, тож потреби у нових законах немає. Все ж верхня палата парламенту Канади ухвалила відповідний законопроект і нині він проходить остаточне затвердження у нижній. Очікується, що закон набуде чинності уже цього місяця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-