ЗМІ виявили

ЗМІ виявили "румунський слід" у Каталонії

Укрінформ
Дружину лідера каталонських сепаратистів - колишню румунську журналістку Марчелу Топор - каталонська преса називає "Королевою незалежності Каталонії".

Про це пише румунське видання Adevarul.

"Дружина каталонського сепаратистського лідера Карлеса Пучдемона - колишня румунська журналістка. Уродженка міста Васлуй, 41-річна Марчела Топор активно виступає за відділення цієї автономної області Іспанії. Каталонська преса називає її ще "Королевою Незалежності", - пише видання.

Журналісти відзначають, що Марчела познайомилася з Карлесом у 1996 році під час театрального фестивалю в Каталонії. Карлес на той момент був директором Будинку культури, де проходив фестиваль, а Марчела була студенткою філологічного факультету Ясського університету (вивчала англійську і французьку мови), і прибула до Іспанії в складі університетської театральної трупи. З того часу вони підтримували постійний зв'язок, а в 1998 році одружилися. Після офіційної реєстрації шлюбу в Іспанії вони зіграли весілля в Румунії, але воно проходило вже за православними канонами.

Родичі Марчели поділилися з журналістами враженнями про те, що подружня пара щорічно відвідує Васлуй, Карлес "обожнює румунську кухню, також сам не проти постояти біля плити і навіть приготувати якусь національну румунську страву".

В даний час Марчела Топор працює в газеті "Catalonia Today" (газета заснована самим Карлесом Пучдемоном). Проводить он-лайн інтерв'ю з політиками (англійською мовою).

Читайте також: В уряді Іспанії виключають посередників у каталонській кризі

Марчела, за словами журналістів, цілком підтримує політичну діяльність чоловіка, а наприкінці 2016 року опублікувала ключову, на її думку, статтю в своїй журналістській діяльності. У статті була наведена аргументація "перемоги блоку за незалежність в Каталонському парламенті".

Журналісти підкреслюють також, що подружня пара разом відсвяткувала "резолюцію про суверенітет і про початок процесу створення каталонської держави".

Марчелу Топор і Карлеса Пучдемона преса називає ще головними ідеологами і стратегами незалежності Каталонії.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-