В уряді Іспанії виключають посередників у каталонській кризі

В уряді Іспанії виключають посередників у каталонській кризі

Укрінформ
Іспанський уряд у вівторок відкинув заклики стосовно залучення посередника між Мадридом та урядом Каталонії після проведення в автономії незаконного референдуму за незалежність.

Міністр із європейських справ Іспанії Хорхе Толедо заявив Politico, що жоден із сторонніх посередників не буде прийнятним для Мадрида, і що будь-який діалог має бути двостороннім.

"Ви можете змінити закон, ви можете протистояти йому, але ви не можете не підкорятися йому", - наголосив Толедо.

Видання зазначає, що такі коментарі є ще одним свідченням "протистояння Мадрида щодо надання каталонським сепаратистам будь-якого заохочення після насильницьких зіткнень у неділю".

Politico також нагадує, що напередодні голосування в неділю представник Каталонії в Брюсселі Амадео Альтафай заявив, що вітає ідею стосовно стороннього посередника і що "ідеально було б, якби це сталося раніше".

Читайте також: Європарламент проведе дебати щодо референдуму у Каталонії

Напередодні президент Каталонії Карлес Пучдемон заявив, що не планує "травматичного" відокремлення від Іспанії після проведення у неділю, 1 жовтня, забороненого референдуму про незалежність.

Пучдемон також звернувся до міжнародного посередництва, щоб допомогти вирішити кризу, яка зростає. За його словами, він створив комісію для розслідування насильства, яке відбулося в неділю під час референдуму.

1 жовтня в Каталонії пройшов заборонений Іспанією референдум про незалежність автономії. Іспанська поліція намагалася заблокувати голосування. В результаті сталися сутички, в яких постраждали сотні людей.

Понад 40 профспілок та каталонських об'єднань оголосили загальнонаціональний страйк 3 жовтня у зв'язку з "серйозним порушенням прав і свобод".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-