Тіллерсон у Китаї обговорить ядерне стримування КНДР

Тіллерсон у Китаї обговорить ядерне стримування КНДР

Укрінформ
Державний секретар США Рекс Тіллерсон в суботу проведе в Китаї переговори на вищому рівні з питання ядерного стримування Північної Кореї.

Об этом сообщает Reuters.

"Державний секретар США Рекс Тіллерсон проведе переговори на вищому рівні у Китаї у суботу", - йдеться у повідомленні.

Переговори пройдуть з огляду на наміри Сполучених Штатів посилити економічний тиск на Північну Корею з метою переконати Пхеньян відійти від своїх ядерних та ракетних програм.

Сполучені Штати вважають, що Китай відіграє вирішальне значення для запобігання військової конфронтації із Пхеньяном, і прагнуть домогтися співпраці з Пекіном у політиці "максимального тиску" на КНДР.

Читайте також: Тіллерсон оголосив про відкликання з Куби більшості дипломатів

Як відомо, останнім часом провокації з боку Північної Кореї йдуть одна за одною. Країна не припиняє запускати ракети різної дальності, а 3 вересня Пхеньян оголосив про успішне випробування водневої бомби. Президент США Дональд Трамп у зв'язку з цим не виключив військової відповіді на дії Пхеньяна.

12 вересня Рада Безпеки ООН ухвалила резолюцію про нові торговельні санкції проти Північної Кореї, які включають у себе блокування активів правлячої партії, обмеження працевлаштування громадян КНДР за кордоном, а також імпортно-експортних операцій, у тому числі нафтопродуктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-