У Брюсселі проходить виставка про Україну в умовах гібридної війни РФ

У Брюсселі проходить виставка про Україну в умовах гібридної війни РФ

Фото
Укрінформ
У Брюсселі проходить фотовиставка українських і закордонних авторів про життя та розвиток європейської України в умовах російської агресії.

Експозиція під назвою «Україна: подолання» проходить у приміщенні авторитетного брюссельського прес-клубу «Європа», повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Міжнародний проект присвячений Україні, яка прокладає свій шлях через величезні виклики, долаючи наслідки тимчасової окупації своїх територій та гібридної війни, яку розв’язала Росія проти українців», - пояснив ідею виставки представник України при Євросоюзі Микола Точицький.

Як наголошується, через подолання цих труднощів Україна утверджується як справжня, сучасна європейська нація.

На представлених світлинах – гордість за українських солдатів, єдність громадянського суспільства, відновлення економіки, багата сучасна і стародавня українська культура і навіть втілення дитячих мрій.

«Я не професійний фотограф, я солдат, два роки відслужив у зоні АТО. Фотографував, що бачив, особливо моїх друзів. Нехай про ту війну якнайкраще розкажуть мої роботи», - розповів один із авторів виставки Юрій Величко.

Організаторами експозиції, яка триватиме до 5 жовтня, виступили Представництво України при ЄС та Балтійсько-Чорноморська безпекова конфедерація (Литва).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-