Німецькі політики: новий уряд не змінить ставлення до

Німецькі політики: новий уряд не змінить ставлення до "українського питання"

Ексклюзив
Укрінформ
Політики з партій, які найімовірніше складуть майбутню урядову коаліцію – ХДС/ХСС, ВДП і Зелені, - не передбачають суттєвих змін у політиці ФРН з українського питання.

Про це вони сказали кореспондентові Укрінформу.

"Не думаю, що відносно України політика майбутнього уряду зміниться. Канцлер залишиться канцлером, як це є сьогодні. Її політика дуже чітка і я не бачу жодних причин, чому їй не продовжувати цю політику", - заявив Крістоф Хойсген, радник Ангели Меркель (Християнсько-демократичний союз) з питань зовнішньої політики.

При цьому він запропонував дочекатися переговорів щодо створення коаліції і формування нового уряду. Політик нагадав, що соціал-демократи відмовилися продовжувати нинішню коаліцію, "яка з математичної точки зору," могла б відбутися. Альтернативний варіант - співпраця з Зеленими й лібералами (так звана "Ямайка" - ред). "У тому, що стосується української політики, то і в такій коаліції я не передбачаю серйозних змін", - говорить Хойсген. Він зазначає, що і раніше ХДС/ХСС тісно співпрацювали з Зеленими щодо питання України, члени цієї партії активно допомагають у проведенні реформ в Україні.

Читайте також: Німецькі ліберали хочуть діалогу з Путіним про “готовність змінювати політику”

Член тієї ж партії, ХДС, а також європарламентарій Ельмар Брок згоден з колегою. "Не буде принципових змін. Меркель отримала мандат, вона буде продовжувати свою зовнішню політику", - говорить політик. Він так само, як і Хойсген, звертає увагу на те, що партія Зелених "надає дуже велику підтримку нашій політиці щодо України".

Голова Зелених Джем Оздемір нагадав Укрінформу, що і будучи в опозиції партія підтримувала курс попереднього федерального уряду у політиці щодо України, що означає чітке дотримання антиросійським санкцій. Підкресливши, що військового вирішення конфлікту бути не може, він чітко заявив, "що ми не будемо мовчки спостерігати за тим, як Росія дестабілізує Україну, і будемо тримати санкції доти, поки Росія не виконає свої зобов'язання".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-