Німецькі ліберали хочуть діалогу з Путіним про “готовність змінювати політику”

Німецькі ліберали хочуть діалогу з Путіним про “готовність змінювати політику”

Укрінформ
Голова німецької Вільної демократичної партії Крістіан Лінднер закликає бути послідовними в питанні санкцій проти Росії і при цьому не відкидати можливість діалогу з президентом РФ Володимиром Путіним.

Про це він сказав журналістам у понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Для ВДП не стояло питання про те, щоб зробити те, що запропонував пан Габріель (глава МЗС ФРН), а саме про односторонню відмову від санкцій», - заявив Лінднер.

При цьому Лінднер зазначив, що для його партії представляє сенс підтримувати послідовність і зберігати готовність до діалогу. З одного боку, за його словами, послідовність полягає в тому, щоб не приймати порушення міжнародного права, з іншого - готовність до діалогу. Наприклад, можливість говорити з Путіним у форматі G8, «щоб встановити, чи є з його боку готовність змінювати політику», сказав він.

Читайте також: Вибори у Німеччині: “вільні демократи” обирають між коаліцією і опозицією

Анексію Криму ліберали вважають актом протизаконним. Але як і раніше пропонують не очікувати швидкого вирішення проблеми. «Треба подивитися, як обійтися з цим конфліктом», - заявив лідер ВДП.

Він також додав, що ліберали ніколи не заохочували спіраль ескалації і завжди прагнули до пошуку креативних рішень для розрядки напруженості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-