Прем’єр Японії оголосив про позачергові вибори і розпуск парламенту

Прем’єр Японії оголосив про позачергові вибори і розпуск парламенту

Укрінформ
Прем'єр Японії Сіндзо Абе оголосив про проведення виборів на рік раніше і про розпуск парламенту.

Про це повідомляє ВВС Україна.

"Пан Абе заявив, що прагне нового мандату довіри, щоби подолати "національну кризу" на фоні зростання загроз з боку Північної Кореї", - йдеться у повідомленні.

Рейтинг прем'єра нещодавно зріс після літнього падіння. Підтримка пана Абе підвищилась на тлі зростання напруження довкола КНДР. Це відсунуло на другий план критику прем'єра щодо корупції.

Сіндзо Абе також оголосив про виділення 17,8 млрд доларів на освіту та соціальні витрати. На прес-конференції в понеділок він сказав, що для підготовки Японії до майбутнього потрібні свіжі стимули.

Аналітики вважають, що позачергові вибори - це спосіб пана Абе скористатися відновленим рейтингом та використати чинну слабкість опозиції.

Читайте також: Японія в ООН закликала світ об’єднатися проти Північної Кореї

Низка скандалів і непопулярна політика боляче вдарили по рейтингу прем'єра в останні місяці.

У липні його рейтинг упав до менш ніж 30%, але потім відновився до понад 50% у вересні.

Він заперечує звинувачення у корупції і в понеділок заявив, що розпуск парламенту не був спробою уникнути цих звинувачень.

Абе також намагається проштовхнути суперечливі зміни у післявоєнній оборонній політиці Японії. Він закликає до офіційного визнання військових у конституції.

Післявоєнна конституція Японії серйозно обмежує діяльність військових, щодо них не використовують слово "армія". Збройні сили Японії називають Силами самооборони. Керує ними прем'єр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-