У Сирії загинув капітан російського ГРУ - експерти

У Сирії загинув капітан російського ГРУ - експерти

Розслідування
Укрінформ
У Сирії ще на початку серпня загинув капітан Головного розвідувального управління Генштабу збройних сил РФ Курбан Касумов, однак про його загибель російське військове відомство не інформувало.

Про це повідомляє у Facebook група незалежних розслідувачів Conflict Intelligence Team.

"Касумов загинув у результаті мінометного обстрілу бойовиками "Ісламської держави". У день його смерті, 2 серпня, за інформацією сайту Liveuamap, терористи ІД завдавали контрудари по проасадівських силах, які наступали в районі населених пунктів Ітрія та Саламія, а також на південний схід від Ракки", - йдеться в повідомленні.

Крім того, опубліковано фотографію надгробка на могилі Касумова, де і вказана дата загибелі - 2 серпня 2017 року, і напис: "загинув при виконанні службово-бойових завдань". Також опубліковані фотографії медалей Касумова, серед яких є медаль "За визволення Пальміри". Пальміра зображена і на зворотному боці надгробка.

"Міноборони Росії про загибель капітана Курбана Касумова не повідомляло", - зазначили розслідувачі.

Згідно з інформацією, опублікованою у соцмережах, Касумов народився 1986 року у Ростовській області і служив у 3-й окремій гвардійській бригаді спеціального призначення (в/ч 21208), що базується у Тольятті.

Читайте також: У Сирії загинув ще один російський контрактник

Раніше, 4 вересня, Conflict Intelligence Team повідомляла, що двоє російських військових загинули у сирійській провінції Дейр-ез-Зор після мінометного обстрілу бойовиками ІДІЛ.

Також розслідувачам стало відомо про загибель чотирьох росіян, які, імовірно, були найманцями приватної військової компанії "Вагнера".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-