У Нью-Йорку пройшло засідання Ради міністрів закордонних справ ГУАМ

У Нью-Йорку пройшло засідання Ради міністрів закордонних справ ГУАМ

Укрінформ
Міністри закордонних справ ГУАМ (регіональне об'єднання чотирьох держав: Грузії, України, Азербайджану та Молдови) розглянули питання посилення політичної та економічної взаємодії в рамках організації.

Про це повідомляє прес-служба МЗС за результатами засідання глав зовнішньополітичних відомств ГУАМ у Нью-Йорку в рамках Генеральної Асамблеї ООН.

"У ході засідання сторони розглянули питання посилення політичної та економічної взаємодії у форматі ГУАМ, з огляду на ключове географічне розташування і стратегічну важливість держав-членів організації, території яких є природним коридором, що з'єднує Європу та Азію", - йдеться у повідомленні. 

Особливу увагу очільники зовнішньополітичних відомств зосередили на необхідності подальшої співпраці в рамках організації та прагненні до якнайшвидшого врегулювання конфліктів на територіях держав-членів ГУАМ на основі суверенітету, територіальної цілісності та непорушності міжнародно визнаних кордонів держав.

Міністри закордонних справ ГУАМ також підтвердили свою відданість роботі над просуванням проекту резолюції ГА ООН "Тривалі конфлікти в регіоні ГУАМ та їхні наслідки для міжнародного миру, безпеки і розвитку".

Читайте також: Данія назвала пріоритетом співпрацю з Україною у новій Програмі сусідства

Крім того, відбулися зустрічі у форматах ГУАМ + Японія та ГУАМ + США, під час яких було акцентовано увагу на важливості продовження роботи у зазначених форматах, а також визначені напрямки подальшого діалогу держав-членів Організації з Японією та США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-