Данія назвала пріоритетом співпрацю з Україною у новій Програмі сусідства

Данія назвала пріоритетом співпрацю з Україною у новій Програмі сусідства

Укрінформ
Данія послідовна у своїй підтримці України з протидії російській агресії та відновлення територіальної цілісності держави і виступає за підтримання тиску на РФ з метою врегулювання конфлікту на Донбасі.

Про це повідомляє прес-служба МЗС за результатами зустрічі у Нью-Йорку міністра закордонних справ України Павла Клімкіна з міністром закордонних справ та розвитку Данії Андерсом Самуельсеном.

"Самуельсен підтвердив, що Данія послідовно виступає за підтримання тиску на російського агресора з метою врегулювання російсько-українського конфлікту. У цьому зв’язку співрозмовники обговорили стан виконання Мінських домовленостей та роботу Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, у якій Данія бере активну участь, а також просування ініціативи України щодо розгортання миротворчої операції ООН на Донбасі", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Іспанія пообіцяла підтримку місії ОБСЄ в Україні

Міністри також торкнулися питання розвитку політичного та економічного діалогу між Україною і Данією.

"Самуельсен наголосив на тому, що співробітництво з Україною визначено пріоритетним у новій данській Програмі сусідства на 2017-2021 роки", -  поінформували в МЗС.

Зі свого боку Клімкін висловив вдячність своєму колезі за допомогу Данії з впровадження політичних та економічних реформ в Україні.

Співрозмовники обговорили також розвиток інвестиційного співробітництва, а також підготовку до наступної конференції з питань реформ в Україні “Opportunity Ukraine”, яку планується провести у Копенгагені у 2018 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-