Австралія продовжила санкції проти РФ

Австралія продовжила санкції проти РФ

Укрінформ
Уряд Австралії прийняв рішення щодо продовження фінансових санкцій проти громадян та компаній, відповідальних за загрозу суверенітету та територіальній цілісності України.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Австралія – країна цінностей. Вона завжди займала принципову позицію щодо підтримки суверенітету та територіальної цілісності України. Рішення уряду Австралії про продовження санкцій проти РФ – це не результат тиску, а продовження системного підходу, розуміння, що російська політика становить загрозу для цілого світу, в тому числі для Австралії», - прокоментував рішення австралійського уряду посол України в Австралії Микола Кулініч.

Читайте також: США vs Росія: Новий початок чи продовження старих розбіжностей?

Згідно з урядовим рішенням, дію фінансових обмежень Австралії проти громадян та підприємств РФ, окупованого Криму та представників ЛНР-ДНР продовжено на наступні 3 роки або до виконання Росією своїх зобов’язань в рамках Мінськ-2.

Системність та принциповість позиції Австралії прослідковується у тому, що санкційний список було не просто перезатверджено, а оновлено та відкориговано у відповідності до санкційних списків інших країн.

Читайте також: Із Росії – з паливом: кораблі КНДР обманом оминають санкції - Reuters

Загалом під обмежувальні заходи австралійського уряду сьогодні потрапляють 48 підприємств та 153 особи, тобто у порівнянні з 2014 роком, коли санкції було введено вперше, фінансові обмеження торкнуться додатково 42 осіб та 12 компаній. Трьох осіб, що загинули в період з 2014 по 2017 роки – вилучено із списків.

Австралія схвалила перші санкції проти РФ у червні 2014 року, у вересні того ж року вони були поглиблені. На відміну від ЄС, термін перегляду санкцій в Австралії охоплює три роки.

Читайте також: Трамп підписав указ про нові санкції проти КНДР

Перелік обмежувальних заходів австралійського уряду розмішений на сайті МЗСіТ Австралії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-