Трамп підписав указ про нові санкції проти КНДР

Трамп підписав указ про нові санкції проти КНДР

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп заявив про підписання нового указу, який дозволить посилити санкції проти осіб та компаній, що ведуть торгівлю з Північною Кореєю.

Про це повідомляє Reuters

"Сьогодні я оголошую про нове розпорядження, яке щойно було підписане, що значно розширює наші повноваження, спрямовані на окремі компанії, фінансові установи, які фінансують та сприяють торгівлі з Північною Кореєю", - заявив Трамп журналістам перед зустріччю з лідерами Японії і Південної Кореї.

Як повідомляється, санкції можуть бути застосовані проти людей та організацій, що ведуть бізнес із Північною Кореєю. Зокрема, йдеться про текстильні, рибопромислові, технологічні та інформаційні компанії.

Читайте також: Китайським банкам заборонили мати справи з КНДР – Reuters

"Наш новий указ перекриє джерела доходів, які фінансують зусилля Північної Кореї з розробки найбільш смертоносних видів зброї, відомих людству", - сказав Трамп.

Раніше президент США під час виступу на Генеральній асамблеї ООН у Нью-Йорку заявив, що США можуть змести з лиця Землі Північну Корею, якщо агресивні дії Пхеньяна змусять їх захищатися.

У відповідь міністр закордонних справ Північної Кореї Рі Йонг Хо порівняв його погрозу із "гавканням собаки", заявивши, що риторика не зможе стримати Пхеньян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-