Окупанти ситі, ООНівці цілі: Путін готовий

Окупанти ситі, ООНівці цілі: Путін готовий "розширити" пропозиції по миротворцях

Укрінформ
Президент РФ заявив канцлеру Німеччини, що готовий «доповнити» пропоновані в російському проекті резолюції Радбезу ООН функції миротворчої місії на Донбасі.

Про це повідомляє прес-служба Кремля з посиланням на підсумки телефонної розмови Володимира Путіна з Ангелою Меркель.

Зокрема, у повідомленні зазначається: «Володимир Путін докладно зупинився на російській ініціативі про заснування місії ООН щодо сприяння охороні Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ (СММ ОБСЄ). З урахуванням висловлених Ангелою Меркель міркувань російський лідер заявив про готовність доповнити пропоновані в російському проекті резолюції Ради Безпеки функції згаданої місії ООН.

Читайте також: Затвердження миротворчої місії ООН для України буде довгим – постпред

Мається на увазі, що забезпечення охорони спостерігачів ОБСЄ ООНівцами може здійснюватися не лише на лінії зіткнення після розведення сил і зброї обох сторін, але і в інших місцях, де СММ ОБСЄ проводить свої інспекційні поїздки у відповідності з мінським Комплексом заходів».

Як повідомлялося, раніше постійний представник України при ООН Володимир Єльченко в інтерв'ю Укрінформу заявив, що практично жоден з членів Ради Безпеки, окрім власне Росії, не висловився на користь їхніх ідей. «Дехто просто промовчав. А переважна більшість сказала, що не бачить ніякого сенсу в роботі над саме таким форматом, який пропонує Москва».

"Блакитні шоломи" по-путінськи можуть обернутися визнанням меж ОРДЛО – така думка експерта Німецького товариства зовнішньої політики Штефана Майстера.

А президент Петро Порошенко заявив, що Україна наполягає на розгортанні миротворчої місії ООН на всіх окупованих територіях Донецької і Луганської областей, включаючи неконтрольовану ділянку українсько-російського державного кордону. В ній виключається участь представників країни-агресора і сторін конфлікту, «а про погодження з бойовиками параметрів майбутньої місії ООН не може бути й мови».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-