Затвердження миротворчої місії ООН для України буде довгим – постпред

Затвердження миротворчої місії ООН для України буде довгим – постпред

Укрінформ
Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко прогнозує, що процес ухвалення рішення щодо миротворчої операції на Донбасі триватиме щонайменше і наступного року.

Таке переконання він висловив в ексклюзивному інтерв'ю Укрінформу. 

"Побачимо, що з цього вийде, але я думаю, це займе довгий час. Хотілося б, щоб у період перебування України в складі Ради Безпеки (до кінця поточного року. - Ред.) це питання зрушило з місця", - зауважив глава української Місії при ООН. 

Водночас Єльченко підкреслив, що миротворча операція не може бути просто так затверджена, якщо цього не підтримає Україна. "Тобто, будь-які елементи, які нас не влаштовуватимуть, звичайно, стануть бар'єром для того, щоб операція була схвалена. Тож від нас залежить дуже багато і наше слово буде останнім, незалежно від того, чи залишатимемося ми на той момент у складі Ради Безпеки ООН", - зазначив Єльченко.

Читайте також: Ніхто в РБ ООН не підтримав проект Росії щодо миротворців на Донбасі - Єльченко

Дипломат підтвердив, що це питання буде одним з основних від української сторони під час сесії 72-ї Генеральної асамблеї ООН, яка офіційно розпочне роботу 12 вересня. Крім того, на цьому наголошуватиме особисто Президент Петро Порошенко під час виступів на пленарному засіданні, а також у Раді Безпеки ООН.

Як відомо, Україна перебуватиме у складі РБ ООН як непостійний член до кінця нинішнього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-