Гнів на милість: США представили пом’якшені санкції проти КНДР

Гнів на милість: США представили пом’якшені санкції проти КНДР

Укрінформ
США оприлюднили оновлений проект резолюції санкцій проти Північної Кореї, який вони закликають ухвалити у понеділок на засіданні Ради Безпеки ООН.

Про це повідомляє AFP із посиланням на дипломатів.

"Новий проект пом'якшує найсуворіші частини з початкової пропозиції, з можливим поступовим запровадженням потенційно руйнівного ембарго на поставки нафти до Північної Кореї", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, після чотирьох днів переговорів, зокрема з Пекіном та Москвою, з проекту вилучено норму про заморожування активів лідера КНДР Кіма Чен Ина.

В оновленому проекті санкцій також пом'якшені аспекти, пов'язані з північнокорейськими працівниками за кордоном та силовими перевірками суден, підозрюваних у перевезенні забороненого ООН вантажу.

Новий проект містить заборону на експорт текстильних виробів, яку Вашингтон висунув спочатку.

Як повідомляє Reuters із посиланням на дипломатів, Радбез ООН має намір проголосувати за санкції проти КНДР у понеділок в другій половині дня.

Читайте також: Пхеньян заявив, що США "заплатять високу ціну" у разі посилення санкцій

Раніше Північна Корея заявила, що змусить США "заплатити високу ціну", в разі, якщо Рада Безпеки ООН ухвалить проект резолюції щодо посилення санкцій проти КНДР, запропонований Вашингтоном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-