Країни Східного партнерства мають отримати чітку європерспективу - Ващиковський

Країни Східного партнерства мають отримати чітку європерспективу - Ващиковський

Укрінформ
Країни Східного партнерства повинні мати різний рівень співпраці з ЄС, а деякі з них у кінцевій декларації саміту Партнерства мають отримати чітку європейську перспективу.

Про це в четвер у Будапешті під час зустрічі глав МЗС країн “Вишеградської групи”, “Східного партнерства”, Естонії, яка головує в ЄС, а також Єврокомісара з питань політики сусідства і переговорів з розширення Йоганнеса Гана, заявив міністр закордонних справ РП Вітольд Ващиковський, інформує польське зовнішньополітичне відомство.

“Ми, як “Вишеградська група”, хочемо дати нашим східним сусідам в рамках Східного партнерства можливість різного рівня співпраці в рамках цієї політики, включно з пропозицією європейської перспективи для зацікавлених партнерів”,- заявив Ващиковський.

Від додав, що кінцева Декларація саміту Східного партнерства, який відбудеться 24 листопада у Брюсселі, має бути “короткою і містити чіткий політичний сигнал для країн Партнерства”.

Читайте також: Ващиковський не виключає порушень кордону під час навчань "Запад-2017"

Під час зустрічі польський міністр наголошував, що країни “Вишеградської групи” зацікавлені розвитком енергетичної й транспортної інфраструктури з країнами Партнерства.

У рамках зустрічі сторони обговорили також фінансування Партнерства у рамках наступної бюджетної перспективи ЄС на 2020-2027 роки.

Під час спільної прес-конференції глави МЗС “Вишеградської четвірки” ухвалили спільну заяву “Стратегічні виклики Східного партнерства перед брюссельським самітом” (Strategic challenges of the Eastern Partnership before the Brussels Summit).

Раніше Ващиковський наголошував, що ЄС в рамках Партнерства повинен тісніше співпрацювати з Україною, Грузією та Молдовою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-