США провели випробування ПРО біля узбережжя Гаваїв

США провели випробування ПРО біля узбережжя Гаваїв

Укрінформ
Агентство протиракетної оборони США (MDA) та військово-морський флот успішно провели випробування протиракетної оборони біля узбережжя Гаваїв.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на заяву MDA.

"Запланована заздалегідь перевірка була здійснена з есмінця USS John Paul Jones наступного дня після того, як Північна Корея здійснила запуск балістичної ракети в бік Японії", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під час випробовування використовувались ракети-носії Standard Missile-6, що перехоплювали балістичну ракету середньої дальності.

За інформацією MDA, такі тести дають змогу військово-морському компоненту протиракетної оборони перехоплювати балістичні ракети на їх кінцевій стадії.

Як відомо, 29 серпня Північна Корея запустила балістичну ракету в бік Японії. Вона розбилася на три частини і впала у воду неподалік від Хоккайдо в Японії.

Прем'єр-міністр Японії Шіндзо Абе закликав Організацію Об'єднаних Націй зібрати екстрене засідання Ради Безпеки, щоб обговорити посилення тиску на Північну Корею у зв'язку з черговим запуском ракети.

Читайте також: Військові експерти попередили про загрози, які несе для України Керченський міст

Радбез ООН назвав тестовий пуск балістичної ракети Північною Кореєю "обурливим" і виставила Пхеньяну вимогу не повторювати цього в майбутньому та відмовитися від ядерної програми.

Останні дії Пхеньяна засудив і президент США Дональд Трамп, попередивши Північну Корею, що всі варіанти дій у відповідь на запуск балістичної ракети лежать у нього "на столі".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-