США та Корея почали спільні військові навчання

США та Корея почали спільні військові навчання

Укрінформ
Військові сили США та Південної Кореї у понеділок розпочали спільні щорічні військові навчання на тлі напруженості через ракетні та ядерні програми Північної Кореї.

Президент Південної Кореї Мун Чже Ин заявив, що спільні навчання Ulchi Freedom Guardian мають суто оборонний характер і не спрямовані на збільшення напруженості на півострові, повідомляє Reuters.

"У нас немає жодного наміру посилити військову напруженість на Корейському півострові, оскільки ці навчання проводяться щороку і мають оборонний характер", - наголосив глава Південної Кореї.

Він також додав, що КНДР зі свого боку не повинна створювати провокацій, які погіршували б ситуацію та "не використовувала навчання в якості виправдання".

Читайте також: КНДР слід повною мірою виконувати міжнародні зобов'язання - генсек ООН

Як зазначається, навчання триватимуть до 31 серпня та включатимуть у себе комп'ютерне моделювання, призначене для підготовки до війни з Північною Кореєю, здатною на ядерний удар.

Сполучені Штати також називають навчання "оборонними за своїм характером", що у свою чергу державні ЗМІ КНДР трактують як "оманливу маску", а сама влада Північної Кореї вважає підготовкою до вторгнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-