КНДР слід повною мірою виконувати міжнародні зобов'язання - генсек ООН

КНДР слід повною мірою виконувати міжнародні зобов'язання - генсек ООН

Укрінформ
Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш вважає, що Північній Кореї необхідно повністю виконувати міжнародні зобов'язання у зв'язку із зростанням напруженістю на Корейському півострові.

Про це повідомляє Сіньхуа.

"Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш заявив, що КНДР слід "повною мірою виконувати міжнародні зобов'язання" і "виходити на осмислений діалог", щоб була можливість пом'якшити напруженість на Корейському півострові", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Пенс закликав латиноамериканські країни розірвати дипвідносини з КНДР

Раніше повідомлялося, що Рада Безпеки ООН незабаром може знову посилити санкції проти КНДР за незмінні спроби розробити ефективну ядерну зброю.

На початку серпня члени Ради Безпеки ООН схвалили резолюцію, що передбачає введення додаткових санкцій проти КНДР. Нею передбачається ембарго на постачання з країни вугілля, заліза, свинцю і морепродуктів, що позбавить Пхеньян третини доходів від експорту, скоротивши його до двох мільярдів доларів. Також вводиться заборона на збільшення кількості північнокорейських робітників в країнах-учасницях ООН, створення нових і розширення спільних підприємств, що вже діють з КНДР.

Читайте також: КНДР може виробляти ракети без українських технологій - розвідка США

Рада Безпеки ООН вже шість разів застосовувала санкції, які так і не змогли зупинити прагнення Північної Кореї розвивати і створювати ядерну зброю.

Ініціатором введення нових санкцій проти КНДР стали США у відповідь на два недавні запуски Пхеньяном міжконтинентальних балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-