Німецького письменника, заарештованого в Іспанії, відпущено під підписку про невиїзд

Німецького письменника, заарештованого в Іспанії, відпущено під підписку про невиїзд

Укрінформ
Заарештованого в суботу в іспанській Гранаді німецького громадянина, письменника турецького походження Догана Аханли, випущено під підписку про невиїзд.

Про це в неділю інформує Німецьке радіо.

«Адвокат Аханли і генеральний секретар німецького PEN-клубу оголосили після судового засідання в Мадриді, що Аханли буде звільнено. Але при цьому він не повинен покидати Іспанію», - йдеться в репортажі.

У PEN-клубі, членом якого є Аханли, переконані, що його переслідування є абсолютно політично мотивованим. 

Як раніше повідомляв Укрінформ, 60-річного Аханли, який живе вже 25 років в Кельні і який має з 2001 року тільки громадянство ФРН, було заарештовано напередодні уранці в номері готелю в Гранаді, де він знаходився на відпочинку. Приводом стало оголошення його турецькою стороною в міжнародний розшук у старій справі, ймовірно, сфабрикованій.

Німецькі політики, зокрема глава МЗС Зігмар Габріель звернулися до іспанської влади з проханням не видавати письменника Туреччини, де йому загрожує звинувачення в зв'язках з терористичними організаціями. 

Читайте також: В Іспанії заарештували німецького письменника з ПЕН-клубу

У своїх книгах Аханли пише в основному про геноцид вірмен турками більше 100 років тому і критикує в публікаціях сьогоднішню ситуацію з правами людини в країні. Нагадаємо, що саме після визнання німецьким бундестагом на початку 2016 року геноциду вірмен імперією Османа відношення між країнами різко почали погіршуватися і досягли сьогодні нижчої точки за усю історію. Анкара вимагає видачі їй Німеччиною ряду осіб, яких вважає причетними до організації торішнього путчу, а в турецьких в'язницях знаходиться нині 9 громадян ФРН або осіб з подвійним громадянством, яких звинувачують в пособництві екстремізму, найвідоміший з них - кореспондент видання Welt Деніз Юджел. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-